Sobre mi

Jo em dic Xènia i sóc la persona darrere d’aquest blog. M’encanta divulgar i compartir els meus coneixements per ajudar a la gent, de fet la meva vocació ha estat sempre curar i ajudar. Us podria resumir la meva vida i els meus interessos, però crec que les persones es coneixen a través de l’experiència i els moments compartits així que prefereixo explicar-vos anècdotes i fets curiosos sobre mi:

Bruixeta

De petita m’encantava jugar amb herbes i m’apassionava el món de les bruixes i els minerals fins al punt que els amics dels meus pares em deien bruixeta. Amb els anys, però, vaig anar perdent aquest interès perque a casa meva no s’utilitzen els remeis naturals

No va ser fins fa uns pocs anys que vaig anar a parar a una escola integrativa per estudiar dietètica. Un dia, en mig d’un refredat vaig decidir optar per una infusió de brots de pi enlloc del clàssic fàrmac i els resultats van ser tant meravellosos que se’m va tornar a despertar l’instint de bruixa que tenia de petita.

Des de llavors no he parat d’aprendre i aplicar la medicina natural al meu dia a dia per a mi i els meus.

L’aprenent

No tinc memòria però aprenc molt ràpid. Sóc d’aquestes persones que poden fer ràbia en l’àmbit acadèmic perque no estudio. Però no és per mandra (que també) sinó perquè si memoritzo quelcom en dos dies ja no ho recordaré.

Ara bé, entenc ràpid els conceptes i aquests sí que se’m queden. És per això que sempre m’han valorat en l’àmbit professional com una persona que aprèn amb facilitat.

De fet, aprendre m’agrada molt i si em paguéssin per estudiar ho faria tota la vida. Investigar, descobrir i compartir posteriorment el coneixements adquirits és quelcom que m’apassiona.

Aquest blog és la forma de mantenir-me activa en aquest aspecte.

Salut, no pes

Sóc dietista i odio parlar de pes corporal.

No crec en els crema-greixos ni en les dietes miracle, de fet em posa dels nervis que tanta gent (sobretot dones) dediquin tant temps de la seva vida centrant-se en el que els diu la balança.

Cadascú té un cos diferent independentment dels nostres hàbits. Ens han ficat al cap que estar prim és sinònim de salut, èxit i atractiu. Jo estic molt en contra d’aquests missatges.

He vist en consulta i treballant de cara al públic a moltes dones que prioritzen la seva aparença abans que la seva salut física i mental.

Jo defenso una bona alimentació, l’exercici físic i un bons descans per raons de salut, però el pes no m’importa.

sobre la meva

Formació

Hi ha coses que s’aprenen amb els anys, l’experiència i la pràctica. Hi ha coneixements que comparteixo i he adquirit investigant per mi mateixa, però també estic formada en:

Tècnic superior en

Dietètica

Em vaig formar a l’Institut Roger de Llúria on tenen una visió hol·lística sobre la salut i l’alimentació.

Aquí és on vaig aprendre els conceptes de salutogènesis, a treballar amb dietes específiques per a diverses patologies i aplicar la suplementació i la fitoteràpia.

Grau universitari en

Ciències culinàries i gastronòmiques

Encara que no us soni de res, aquest grau existeix i és una passada. Està impartit al CETT en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Barcelona.

En aquest grau em vaig especialitzar en indústria alimentària i col·lectivitats aprenent sobre seguretat alimentària, els processos físicoquímics que passen a la cuina, antropologia alimentària (una de les meves assignatures preferides), i molt més!

Consentimiento de Cookies con Real Cookie Banner